miercuri, 19 decembrie 2018

Concert de Colinde și Cântece Patriotice


   Iubiți credincioși vă invităm vineri, 30 noiembrie ora 20.00 la un Concert de Colinde și Cântece Patriotice susținut de domnul Ovidiu Bucșa. 

    Domnul Ovidiu Bucșa este cantautor, născut în 1962 la Rupea jud. Brasov, absolvent al Facultății de Muzică din cadrul Universității de Arte Tg Mures, secția Pedagogie Muzicală.
Din 2012 s-a stabilit cu familia în Germania, actualmente lucrând ca asistent social și având o mare dorință și plăcere de a cânta, mai ales pentru români.
A cochetat cu muzica folk din timpul liceului, participând aproape la fiecare sărbătoare/serbare în care se putea include un moment de acest gen. 

    Debutul în cadrul Cenaclului Flacăra s-a petrecut în vara anului 1982, pe când își satisfăcea stagiul militar la Făgăraș. N-a fost membru al Cenaclului, dar a cântat pe scena acestuia în câteva spectacole, spontan. 
A participat la diverse festivaluri și manifestări folk (Sighișoara, Tg. Mureș, Orăștie, Reghin, Mediaș, Izvorul Mureșului, Costinești, Durău, Chișinău etc).

    Peste 20 de ani a fost angajat al Casei de Cultură Sighișoara unde s-a implicat în organizarea de spectacole și evenimente culturale, fiind deasemenea membru al Asociației Corale Armonia, cu care a concertat atât în țară cât și în multe țări europene.
Urmare a unui proiect de culegere de folclor în Apuseni, a fost virusat mai cu seamă de cântecele naționale ale neamului românesc și de colindele noastre tradiționale.

Această boală s-a acutizat devenind cronică de când și-a părăsit meleagurile natale: Astfel că de aproape șapte ani, de când s-a stabilit în Germania, a avut norocul și onoarea de a fi invitat în parohiile din preajma orașului unde locuiește și să împărtășească „cu românii de acolo cele mai frumoase momente pe care le poate trăi un român plecat în străinătate și pe care îl mistuie dorul de părinți, de prieteni, de țară, de limbă, de confrați.”
Vă așteptăm în număr cât mai mare.
*intrarea este gratuită
Doamne ajută 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu