marți, 18 octombrie 2016

Duminica a XXI-a după Rusalii (16 octombrie)

După un drum lung dar şi frumos drum am ajuns la Madrid unde sunt găzduit de Pr. Nicolae şi dn. preoteasă Liliana Biolan. Duminică 16 octombrie în Duminica a XXI-a după Rusalii (Pilda semănătorului - a Sfinților Părinți de la Sinodul al VII-lea Ecumenic) am fost primit cu multă dragoste în cadrul parohiei ortodoxe Sf. Cuvios Irodion de la Lainici din Colmenar Viejo unde împreună cu Pr. Nicolae am săvârşit Sf. Liturghie. A fost o mare bucurie duhovnicească pentru mine personal având în jur oameni deosebiţi, unde am primit multe încurajări şi urări frumoase acuma la început de drum, mulţumind întregii comunităţi dar mai ales Pr. Nicolae pentru frumoasa primire. Mai ales în contextul în care parohia din Colmenar Viejo nu a împlinit înca un an, ştiind care sunt greutăţile începutului cum este şi acum cazul parohiei noastre din Brunete şi Boadilla Del Monte.
Bucuria duhovnicească a continuat cu slujba Sf. Maslu în parohia ortodoxă „Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul” din Villalba, Madrid alături de un sobor de preoţi împreună cu Preasfinţitul Siluan al Ungariei. Pr. Paroh din Villalba, Pr. Ilie fiind şi protoiereul nostru din cadrul protoieriei Madrid Nord m-a asigurat de întregul său sprijin acum la început de drum.
Sunt conştient că orice început are greutăţi, dar sunt şi mai conştient că fără ajutorul Lui Dumnezeu nu se poate face nimic. În toate aceste greutăţi Dumnezeu lucrează prin oameni binecuvântaţi. În perioada următoare o să merg prin parohie în Brunete şi Boadilla Del Monte pentru a avea un prim contact cu comunitatea românească şi spaniolă din zonă, ca ulterior să avem şi noi un spaţiu unde să slujim Sf. Liturghie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu