miercuri, 19 octombrie 2016

Primul contact cu Brunete !


 Într-o zi ploioasă de octombrie (19 octombrie mai exact) împreună cu Pr. Nicolae Biolan am mers pentru prima dată în cadrul parohiei din Brunete. Un orăşel frumos, liniştit, foarte activ cu multe oportunităţi de dezvoltare. În Brunete am avut şi o întâlnire constructivă cu domnul Borja Gutiérrez Iglesias primarul localităţii, care a fost foarte deschis în a ajuta comunitatea românească să găsească un spaţiu proprice pentru slujire (comunitatea românească reprezentând mai multe de 10 % din populaţia orăşelului Brunete). Amintesc că domnul primar a avut în luna septembrie o întâlnire cu Preasfinţitul Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei, o întâlnire de cunoaştere dar şi de stabilire a unor puncte comune de colaborare.
(http://www.episcopiaspanieiportugaliei.es/component/content/article/156-evenimente-2016/septembrie-2016/1193-inbtalnire)

Am fost foarte bucuros să aflu cât de apreciată este comunitatea românească din regiune pentru cultura, tradiţiile şi capacitatea oamenilor de a se adapta în diaspora spaniolă. Bucuria a fost şi mai mare când am văzut că în Brunete este şi un mic colţ de ţară adus de către magazinul românesc.
 
Parohia fiind la început are nevoie de foarte multă rugăciune în primul rând şi apelez pe această cale la toţi românii din Brunete şi Boadilla Del Monte ca să ne unim într-un gând în rugăciune (fiecare acolo unde locuieşte/lucrează) ca să punem avea un locaş cât mai frumos pentru a săvârşi în pace Sf. Liturghie.
                                                                   Încă odată Slavă Lui Dumnezeu pentru toate !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu